Työssäoppiminen

Syksy ja alku talvi vierähti nopeasti ja mukavasti työssäoppimisen parissa. Olin kuusi ja puoli viikkoa työssäoppimassa Salon sokoksessa. Tein siellä pääasiallisesti asiakaspalvelua ja esillepanoja.
        Jo heti ensimmäisenä päivänä pääsin tekemään ison "lavan" esillepanoa ja vaihtamaan mallinukeille vaatteita. Olin myös aktiivisesti sokoksen visualistien mukana tekemässä kuluvien viikkojen aikana jouluesillepanoja, näyteikkunoita ja pöytiä missä näkyy uutuuksia mitä on juuri saapunut. Joulun esillepanoissa olikin paljon tehtävää. Sain askarrella lahjapaketteja, hakea varastosta tekojoulukuusia ja koristella niitä. Esillepanoissa sain käyttää todella vapaasti omaa luovuutta, mikä oli mukavaa jolloin niistä tuli jopa vähän ehkä oman näköisiä.
       Parin viikon jälkeen kun talo oli jo tullut tutuksi ja oli jo aika hyvin painautunut mieleen missä kaikki eri vaatteet ovat pystyin paremmin perehtyä asiakkaiden palveluun. Loppu aika kuluikin siihen, että pääasiallisesti palvelin asiakkaita ja siinä sivussa purin kuormaa, pidin kauppaa järjestyksessä ja tein satunnaisia annettuja hommia.
       Pääasiallisesti olin aina naisten puolella ja vain harvoin miesten puolella kun apua tarvittiin enemmän sillä puolen. Kuusi viikkoa oli myös hieman lyhyt aika siihen että olisi pystynyt perehtymään kenkiin, takkeihin tai farkkuihin. Ne puolet näki kuitenkin tavaroita hyllyyn laittaessa ja seuratessa varsinaisia työntekijöitä jotka niiden asioiden tiimoilta palveli asiakasta.
      Mutta näin yhteen vedettynä oli oikein mukava ja antoista työssäoppiminen ja työ oli juuri sitä mikä tuntui omalta ! Ilmapiiri oli rento ja muut työntekijät olivat mahtavia ja ottivat hyvin vastaan !























Kommentit

Suositut tekstit